Tuesday, April 21, 2009

a-w-a-r-d

mandi kucing kcian kucing ni..(dia xnk mandi!)


Nah aku ingin membayar hutang member ku sorg nie, Nuke Rude.

Dia telah menyebut nama aku dlm award dia..sebagai kwn yg agak baik, sy akan post award nie..itu dia.. (gambar diatas teda kaitan dgn award)


Option lain: gambar ni lagi lawak...COPY yg ni...!! AWARD kepada FOLLOWER ku!!

(kucing tu melambangkan ketegaran anda memfollow!!) hehehe..


[mandi+kucing_thumb[1].jpg]


Rule 1: cerita ckit pasal pemberi award nie!

Rule 2: Then Bagi kat follower yang kamu suka!

Rule 3: There’s no rule! haha


Sapa Nuke Rude??

kalo nak tahu pasal pemberi award nie klik link dia, Nuke Rude.

Aku ada copy gmbr dia..

07-06-03_1802


okey! masa untuk aku memberi penghormatan kepada follower aku plak..

DIUMUMKAN! penama berikut layak dan wajib menerima AWARD ini!


Ajwin Ajeera

Nabila Farhana

Miss Yasmin

Honey Buzzin

Joe Grimjoe

Nurain

Arie

Awiyn

Dill

Sharamli


Sila Bgtau sy selepas anda telah melaksanakan tugasan ini..=(^,^)=

Saturday, April 18, 2009

TNB dan LILIN?

http://www.rasmacorp.com/images/tnb.jpghttp://samabue.files.wordpress.com/2008/05/lilin.gif

Apa kaitan TNB dengan LILIN??
TNB (Tenaga Nasional Berhad), dan Lilin itu candle..
apa kaitan kedua-duanya ekk???
ade cerita yang aku sendiri agak kurang fhm pada awalnya, tapi....

Perbezaan TNB dgn LILIN??
Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam
si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, "ayang,
period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita
kena
gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak
memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya
benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana
terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai

TNB tu pun berkata "ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya. ada
apa encik"
Pegawai TNB tu pun berkata, "Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak
boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu.
"APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"
Pegawai TNB tu pun dengan selamb a menjawab "ala puan, ni kan zaman IT,
semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"
Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.
"APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu???"
Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan "Relek puan, puan ni
baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata,
nanti saya bincang dengan suami saya..lalu pegawai TNB tu pun beredar dari
situ..
Keesokkan harinya, selepas si Mahpus ini di beritahu oleh isterinya, dia
pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun
memekik seraya berkata

"Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam
internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan
kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan
mententeramkan
keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan
perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si
Mahpus naik berang.

"APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."
Lalu pegawai TNB tu pun cakap "kalau macam tu, Kita terpaksa potong
encik punya............"
Si Mahpus mencelah "apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai
apaaaaaa???"
Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA PAKAI
LILIN AJERRRLAAAAAAAA...."

original post




http://img177.imageshack.us/img177/1130/yyxxxcopy.gif

Tuesday, April 14, 2009

Khas untuk lelaki, panduan kepada perempuan.....

Aduh! aku baru nak mula buka buku MATERIAL SCIENCE and ENGINEERING OF MATERIALS..Tapi, bila aku teringat cerita Roomate aku (Azli) pasal "saiz itu"..aku terdetik untuk dapatkan maklumat sikit..mesti ko tak tau kan apa yang aku maksudkan "saiz itu"..aku takkan cakap apa bendanya, tapi aku biar ko sendiri pikir dan teka apa bendanya, tapi jgn bgtau sapa2 kalo dah tau ekk.!! INI AMANAH.!! sekadar perkongsian.!! dan boleh dijadikan panduan.! jangan di jadikan habitat (tabiat)....


Okay2..mesti korang nak tau kan..ni aku bg tunjuk gmbr jek..tolong beri perhatian 80% (kalo 79.99% sekali pun tidak dibenarkan)..Dia guna bahasa negara jiran..jadi korang mungkin kurang faham, sebab tu aku mintak 80% td..okay.! JOM!

http://ketawa.com/gambar/besar-kecil.jpg
untuk mereka yang ada 4 mata, rabun, kurang jelas sila klik SINI

dah2..kalo korang dah faham, bguslah..lepas nie; kepada lelaki sentiasalah pakai kasut kalo nak gi mane2, and pastikan ada stokin..hehehe...dan kepada perempuan, mulut tu tolong zip! (kalo nak zip sgt, aku syorkan ko mkn COKLAT ZIP keluaran CADBURY)...

psssttt.........jgn bising2 tau..........kalo dah tau tu diam2.....
chaw!

http://img177.imageshack.us/img177/1130/yyxxxcopy.gif

RED ALERT!!

http://img177.imageshack.us/img177/1130/yyxxxcopy.gif

Im going OFF now.!!!
Tapi sebelum saya bertapa dengan buku-buku akademik untuk peperiksaan (aku pelajar yg baik, biarpun tidak pernah jadi cemerlang, tapi aku masih cuba untuk belajar lagi, sampai tiada sapa lagi yang sanggup menerima aku untuk belajar), sy nak bgtau, sy dah tukar layout blog!! huh..simple2 saja, tdk lagi mampu untuk menandingi blog2 kreatif yang telah ada.

Tapi ini permulaan yang terbagus dan langkah kanan untuk mendapat identiti sendiri (sy baru nak buat rumah yg sy suka, sebelum nie guna yg standard punya) tapi layout ni sebenarnya sy edit dari layout yang ori (ciplak lagi!), tapi boleh katakan 60% elemen dia sy dah tukar, jadi secara logiknya (ikut pemahaman dan tahap kesedaran sylah) sy pegang share yg lagi banyak, jadi sy rasa, saya boleh katakan layout ini hasil kerja sy (wink*), sy explore berpuluh blog yang lain untuk dptkan idea, ini hasil yang sy dapat buat masa nie.
dan yang paling penting, jgn heran jika anda mendapati terdapat RED ALERT kat tab Explorer atau Mozila anda (itu hasil titik peluh sy masa menoreh kat Photoshop)

Dan ini untuk hiburan, lagu kegemaran mak sy...


Sunday, April 12, 2009

Something good!!

http://metropolitician.blogs.com/scribblings_of_the_metrop/exam_scram.jpg
:: I dont want to be like this ::

so, what i'm going to do now is, pause my online work..
i'll be back soon..
see you all guys..
I'm on examination week now...
(sedih+gemuruh+sedih balik+gelabah))


---------------------------------------------------



Wednesday, April 8, 2009

Ko mau masuk paper kah?

:: Masa aku jadi muka depan surat khabar hari tu!! sebab jadi hero kebakaran::

S
y rasa tajuk tu tdk berapa sesuai dengan apa yg ingin sy smpaikan, tapi beberapa jam tadi, aku telah berYM(pingbox) dgn seorg kenalan, Nabela(budak prempuan, berkaca mata, 19 thn)*aku promote ckit ni B, nama panggilan dia B. Dia nie mang agak peramah, baru jak kenal beberapa minit udah bnyk tnya(tapi lebih baik drpd jadi tunggul batu). Bnyk yg kami bualkan, terutamanya camna nak improve dia punya blog, sy org baru, sy bgtau semua yg sy tau.

Tapi, post nie bukan 100% pasal perbualan kami, tapi sy mau share sesuatu. Pernah dengar PhotoFunia.?? mesti ada ramai yg tau. si nabeela duk tnya aku cam2, aku punya turn tuk tanya bleh katakan teda, asyik dia jak. Then ada satu peluang, aku tnya dia, "...camna ko bleh edit pic kat header kat blog ko tu? nampak cam real..."

Aku pkir kalo pki photoshop pun kualiti dia takkan bgtu bgus, so aku mcm tertanya2, kot2 dia ada software tuk buat benda tu. So dia bgtau akulah, dia ckp dia guna Photofunia. n dia bagi aku link utk msuk website tu. Pastu aku cubalah utk mengedit gmbr. HUH! memang best! mcm2 effect yang ada. Jadi cover utk majalah(memang cam real), jadi cover paper(*tajuk post nie), and mcm2 lagilah, kepada yang tdk tau, dan suka gmbr2 yang high profile nie bolehlah pi website tu.

Ni gmbr2 yang aku edit guna website PhotoFunia tu(semua gmbr aku lah). HEHE :D


:: Ni masa aku jadi penulis buku kat RUSSIA tahun 2010 lepas::



:: muka aku jadi mangsa budak2 grafitti::


:: Tahun lepas aku telah menjadi model utk produk tebaru puzzle BAN DAI::




(*semuanya sekadar rekaan, kecuali Nabela dan Photofunia) hehehe..
=(^,^)=
--------------------------------------------------------------------



..

Tuesday, April 7, 2009

Khas kepada perempuan, panduan kepada lelaki...

http://www.historic-glendale.net/images/apple_tree_1b.gif

::tengok tu, selamba jak ambik apel yg rendah::

Aku ada terbaca benda yg best masa berlayar dlm alam maya nie..
Pernah dengar ayat "womans are like apple".??? aku selalu dengar tapi maksud dia aku kurang pasti, tp bila baca artikel nie, memang agak betul...:D
Knapa perumpamaan ni wujud.???
okay2, sy direct to the point...

“Women are like apples on trees, the best ones are on the top of the tree. The men don't want to reach for the good ones because they are afraid of falling and don't want to get hurt. Instead, they just get the rotten apples from the ground that aren't so good but easy. So, the apples at the top think something is wrong with them, when in reality they are amazing. They just have to wait for the right man to come along, the one who's brave enough to climb all the way to the top becuase they value quality.”

Womans are like apple, apel yg pling best, sedap, manis, besar, cantik, licin, sexy etc biasanya terletak di atas sekali(tidak pastilah, tapi aku rasa betul), lepas tu plak apel yg paling buruk, huduh, bangas, pahit, masam, tidak siap etc terletak di bahagian bawah pokok, kebiasaannya org akan ambil yg di bhagian bwh jak, yg paling senang mo ambil, sebab tidak payah panjat tinggi2, tapi apel yg dorg dapat memang low standard, gred C dan kebawah, so apa yang jadi kepada apel di atas sekali???

Hanya lelaki2 yg cukup jantan yang tahu akan kesedapan dan kemanisan apel yang ada di atas tu yg akan sanggup memanjat utk mengambilnya...apa persamaannya dengan perempuan??

Perempuan yang baik, manis, bersopan full pakage lah katakan, mang susah mau dapat (apel yg paling atas gred A & B), tapi perempuan yang low class, tdk berpendirian, besar kepala, memang senang mau dapat/tackel (gred C dan kebawah).....lagi satu kalo laki yang pi panjat tinggi2 utk dpt apel paling atas, dorg mang berani.....lelaki yang ambil buah apel di bwh ni plak penakut, takut jatuh, takut kena gigit lebahlah, takut tinggi lah, gayatlah(tinggi sgtkah pokok apel??).

Kesimpulannya, kalo ko mau jadi perempuan, sebaik baiknya jadilah perempuan yg gred A & B, biarpun susah mau ambil tapi bernilai, lagipun kalo ada lelaki yang berani dekati ko, memang lelaki tu seorg yang berani....sebab sanggup panjat tinggi2 utk dptkan ko....hahahahaaa....p/s: aku mau yg gred B! so aku akan panjat tinggi ckit....heheheheee...adakah anda perempuan gred A, B, C atau D.????


-----------------------------------------------------------------------------

18th DAYS

http://www.tucom.ch/images/computer_repair_large.jpg
:: sekadar hiasan* tp aku duduk mcm nie kalo kat depan laptop::

Sudah genap 18 hari aku mem"blogging", atau mem"blog"(sy rasa dewan bhsa dan pustaka patut wat enakmen baru utk ayat nie, masukkan dalam kamus). Tapi sy rasa macam sudah berbulan2 memblog, tau kenapa.? sebab sy rsa sepanjang 18 hari nie, 80% of my 24x18 jam adalah menghadap komputer:

blogging = 70%
assignment = 5%
ym = 20%
etc = 5%
(kiraan kasar, hanya anggaran)

Im freshmen, nak post ape pun aku takde idea, bila tengok blog2 yg gempak2 tu aku trus down(sifat yang ada pada setiap org, *cuma aku down sebelum bperang), tapi aku sedar, kalo aku down awl2, memang hampeeee...

So, aku try kaji camner nak naikkan nama mereka123.blogspot.com kat laman web, especially kat malaysia. Walaupun begitu, aku terpaksa kurangkan masa memblog aku kepada 10%, sebab kurang 13 hari lagi final exam, aku masih belajar lagi. lagi pun aku sebenarnya menggunakan laptop kawan utk memblog dan etc, so aku macam tak patut mengambil alih kuasa kwn aku nie. Aku akan cuba post 1 atau 2 tajuk per day.

Apapapun kepada blogger lain yang masuk blog sy, sy ucapkan ARIGATO GHOZAIMAS!!
Aku sekarang bercadang nak beli laptop(hehehe), so kepada sesiapa yang ada cadangan, tlong describe laptop yang paling power tapi murah. Budget bawah 2k (adeeh), mcm modal pulak.

oraitz...aku sudah kekeringan(lapar*)....mau top up dulu, jam menunjukkan 5.45am. Jap lagi mau masuk subuh udah, aku tido pas subuh jak, nak menerukan kajian pasal blog!! hehehehe.. peace..



-----------------------------------------------------------------------------------

Monday, April 6, 2009

Batu "bernyawa"!!

Aku baru jak lepas membelek blog2 td, ada satu blog nie memang memancing perhatian ku, pandai dia guna umpan, sampaikan aku terpedaya dgn helahnya. Malah, aku sgt takjub! taksub! terpegun! mulut berbuih!! tangan mengigil!! nasib baek tdk mati terkejut.

Semuanya pasal batu, batu bukan sebarang batu, kalo lempar dikepala ko benjol gk. Tapi ni batu2 yg amat spesial/istimewa/o.k.u/seksi punya batu. mari aku tunjuk batu2 ni kalo tidak percaya. Mesti ko jadi mangsa seterusnya. Sy bagi nombor kepada batu2 terbaik. Sila bagi pendapat anda, atau batu mana yang patut jadi juara!!


5th place - Malin Kundang Rock Pantai Air Manih, Minangkabau - Padang
Kononnya ataupun kata org, batu ini adalah seorang anak yang dikutuk oleh Ibunya, kerana derhaka. Jadi pengajarannya disini, kalo ko tdk mo jadi mcm dia nie, cepat2 lah minta ampun, sebelum perkara yang sama terjadi, hehehe...:) sy letak batu ni no 5 sebab ada kemungkinan org boleh ukir, sapa tahu..susah nak tentukan kesahihan-nya(terbelit lidat aku sebut).

[6.htm] [7.htm]


4th place - Wave Rock Hyden , Australia
Gelombang batu seperti ombak ini sudah ada 2.700 juta tahun yang lalu menurut pengkaji, tapi dia kaji baru2 nie jak, bukan 2.700 juta tahun lepas. Tapi di australia mang bnyk batu2 yang pelik, sy rasa ini yang paling pelik dan ajaib di sana. Kepada pengemar2 skate board yang eXtreme, sy cadangkan anda buat tournament di sini.

http://4.bp.blogspot.com/_htcvH_d0Sdg/ScyFqDidlnI/AAAAAAAAAlc/k8jVwLxITMc/s400/1.htm [2.htm]

3
rd place - Ayers Rock Uluru Alice Spring , Australia
Satu lagi batu dari Australia yang memasuki carta #Hits Batu, Batu yang boleh berubah warna mengikut cuaca. Sy tdk pasti apa maksud nama batu nie, tapi sy rasa ada kaitan dengan haiwan yang boleh bertukar warna tu, apa nama dia, sumpah2 kalo ndak silap, tidak tau nama saintifik dia. Sy rasa lah. So, congrate sebab dpt naik ke podium, nnti cuba yg terbaik lain kali.

http://3.bp.blogspot.com/_htcvH_d0Sdg/ScyGfD5whKI/AAAAAAAAAmU/cEAsc5o8vbU/s400/8.htm


2nd place - Moving Rock, unknown location
Tempat kedua dimenangi oleh mobilize rock! sy rasa ni peninggalan Flinnstone (watak katun dalam cartoon network). Belum ada penelitian tentang batu ini, dan 1 orang pun belum terpandang kalau batu ini benar2 berjalan(maksud dia bergerak), cuma jejaknya saja yg dinyatakan batu ini boleh berjalan atau bergeser. Sy rasa patut bagi nama rock footsteps!
[3.htm] [4.htm]


1st place - Dome of The Rock Masjidil Aqsha, Yerusalem
Ini yang paling membuat sy terkesima, terpampang di skin komputer, Bukti kebesaran Allah SWT batu tempat duduk Nabi Muhammad SAW saat Isra Mi'raj sampai kini masih tetap melayang di udara. Pada saat Nabi Muhammad mahu ke Mi'raj batu tersebut ingit ikut, tetapi Nabi SAW menghentakkan kakinya pada batu tersebut, maksudnya agar batu tersebut tidak ikut. Tengok, betapa patuhnya ciptaan tuhan ini kepada Rsulullah SAW, anda bagaimana.?? tapi ada satu fenomena yang amat hebat, dan tidak kurang bodohnya adalah, kejadian kepala batu dalam masyarakat kita semakin merisaukan. Sy harap sy akan dapat cari maklumat mengenai jenis batu yang satu ini, supaya anda dan saya tahu kategori batu manakah yang sesuai untuk kita.

[5.htm]



sumber petikan emel hari ini




--------------------------------------------------------------------

Fast & Furious 4

http://images.fandango.com/r80.6/ImageRenderer/375/375/nox.jpg/111708/images/masterrepository/fandango/111708/fast-and-furious-poster-2.jpg

This is another sequence for the previous Fast & Furious 3: Tokyo Drift. It's already entering the cinema (wide) in 2nd. April. 2009. What's the most intrest me about this sequence is the "theme", which is New model, Original part.

I didn't watch the movie yet, i dont have time to go to the cinema, besides I dont like to watch movie in the cinema. But I already read and watch the trailer of this movie.

http://images.fandango.com/r80.6/ImageRenderer/375/375/nox.jpg/111708/images/masterrepository/fandango/111708/thefastandthefurious4-mv-12.jpg

This is the synopsis, Vin Diesel and Paul Walker return to the film franchise that helped to launch each of their respective careers as the Fast and the Furious series winds to a close under the creative eye of Fast and the Furious: Tokyo Drift director Justin Lin. Fugitive ex-con Dom Toretto (Diesel) is back in Los Angeles to seek out the truth behind a high-profile crime, but his presence in town doesn't sit well with Agent Brian O'Conner (Walker). These two rivals are forced to unite in the cause of fighting a common enemy, however, when convoy heists and precision tunnel crawls lead them out of Los Angeles and into the Mexican desert. Now, in order to take down a formidable opponent with some serious skills behind the wheel, Dom and Brian forge an uncertain partnership while exploring thrilling new frontiers in the fine art of racing.

http://images.fandango.com/r80.6/ImageRenderer/375/375/nox.jpg/111708/images/masterrepository/fandango/111708/fastandfurious-mv-40.jpg http://images.fandango.com/r80.6/ImageRenderer/375/375/nox.jpg/111708/images/masterrepository/fandango/111708/fastandfurious-mv-31.jpg

Simlply, Dom (Diesel) and Brian (Walker) are forced to unite in order to fight against common enemy. And the detail story line, i dont know, must watch it!! F & F always show so many cool tuned cars!! besides hot chicks! Go! go! go!
source : www.fandango.com

Cast

* Vin Diesel - Dominic Toretto
* Paul Walker - Brian O'Conner
* Michelle Rodriguez - Letty Marciano
* Jordana Brewster - Mia Toretto
* John Ortiz - Antonio Braga
* Laz Alonso - Fenix

Trailer for this movie, from youtube!







------------------------------------------------------------------------------





Saturday, April 4, 2009

Bersosial secara online??

Tahu tak apa itu friendster? Sy tahu benda alah mcm Friendster, myspace, high5 etc nie sejak masuk matrikulasi lagi, tapi sy tk endah pun benda2 nie, bagi sy semuanya buang masa jak. Kwn2 selalu tanya, kalo2 saya ada profile friendster..sy ckp "email pun s
y teda..."...naif sungguh jawapan itu, tp itu dulu 2-3 tahun lepas. Skg nie boleh katakan semua benda tu sy ada, friendster, high5, facebook, myspace dan yg terbaru *blog..hehehee...
Tapi bila difikir balik apa sebenarnya kebaikan dan keburukan benda alah nie.??
?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/3/37/Bebo_logo.svg/190px-Bebo_logo.svg.png http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b9/Habbo_logo.png

Dulu sy selalu tanya dengan kwn2 sy, "apa kebaikan kalo ada friendster, myspace etc nie smua.???" Ada kwn sy jwb bgni, "supaya tdk lost contact...", ada plak yang jwb, "bnyk awek2 cun..then sy jwb balik, "handfon kan ada...", dorg pun kasi ketawa sy..start dari tu sy mulalah masuk ke cyber2 cafe, buka akaun friendster sy yang pertama...memang kekok lah benda tu...nmpk mcm teda papa...tp, yg bestnya bila sy add org, and then hntr mesej ngan dorg, sy tdk tau camna mau hantar komen...pertama yang sy add adlah org sbh...supaya senang, sebab sy nie org sabah..
Lepas dari tu sampai ke hari ni, sy masih lagi aktif, malah makin banyak kenalan...

So, memang betul kata kwn sy..tdk lost kontek dgn kwn2..selain kwn yang memang kenal boleh kenal ramai kwn lagi, bukan saja di sabah, atau malaysia, tapi dari seluruh dunia..cheh..Selain tu sy dpt jgk mengetahui bnyk perkara, seperti isu2 semasa, tempat2 yg sy tdk pernah pergi, berkongsi maklumat dan pendapat dgn org lain, and macam2 lagilah.
Itu dari sudut positif lah.


http://www.houseofrose.net/Myyearbook_logo.jpg http://www.theladylegacy.com/Legacy/tagged-logo.png

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/0b/Netlog_logo.png

Tapi kalo dilih
at dari sudut negatifnya plak, amat merbahaya. Malah keburukannya lebih banyk dari kebaikannya. Sebagai contoh, kita ambil pelajar sekolah, yang naif, tdk tau hal2 semasa, mungkin akan mengalami "culture shock"..kejutan budaya!! salah satu hos bagi budaya2 yang negatif adalah secara online, dan Website seperti friendster, myspace etc adalah contoh2nya..mengapa sy mengambil contoh pelajar sekolah.?? Sebab utama adalah, pada tahap ini mereka amat mudah menerima sebarang perkara yang mereka lihat dan mereka baca, pertimbangan rasional belum kukuh, ini menyebabkan budaya2 negatif amat mudah hinggap dalam pemikiran mereka. Nasib baiklah sy tk kenal benda alah nie masa sy kat sekolah menengah dulu, kalo tk, memang hancurlah. Tapi sy tidak mengatakan semua akan terpengaruh dengan budaya negatif melalui website yg sy katakan tadi, ada yang boleh menimbang kebaikan dan keburukan perkara ini, walaupun begitu bilangan mereka adalah kecil.

Itu dari segi pengaruh isi kandungan Website, mari kita lihat pula dari sudut yang lain, kita ambil pekerja pejabat sebagai contoh (mereka yang bekerja di office yang ada kemudahan komputer dan internet), anda sendiri boleh meneka apa yang akan terjadi sekiranya golongan ini sangat aktif dlm bersosial secara online, ya! produktiviti kerja menurun, semakin malas buat kerja, semakin bnyk meluangkan masa didepan komputer, sy tidak membuat kajian secara mendalam, tetapi bagi pendapat sy ini antara kesan negatif yang boleh mengugat prestasi sesebuah organisasi.

Walaupun begitu contrast nya, semasa bekerja, tekanan sentiasa ada dan antara cara terbaik adalah dengan "bersosial secara online". Sy tidak membangkang yang ini, sebab sy sendiri tahu, sebagai pelajar universiti, tekanan sentiasa ada, dan mujurlah ada kemudahan internet di temoat kediaman sy, kalo sy tension masa belajar inilah kerja saya...

Jadi, kesimpulannya disini, tidak salah kalo kita nak "bersosial secara online", tetapi harus kita tahu akan batas2nya dan kesan2nya. Dan yang paling penting, kalo kamu tahu "bersosial secara online" dengan baik insyaallah, ramai sahabat2 yang baik akan kamu kenali.

Di sini sy senaraikan beberapa list komuniti sosial online yang terkenal, dan bilangan pengguna yang berdaftar.

  1. MySpace, 253,145,404++
  2. Facebook, 175,000,000++
  3. Habbo, 117,000,000++
  4. Friendster, 90,000,000++
  5. Hi5, 80,000,000++
  6. Tagged, 70,000,000++
  7. Bebo, 40,000,000++
  8. Netlog, 42,000,000++
  9. MyYearbook, 5,100,000++


----------------------------------------------------------------------------------------




Women of The Mossad


What better way to attack than to throw up the spectre of immoral sexuality to a society that reacts in horror when it comes to sex, thus becoming willing to destroy anyone caught up in it. The Mossad has perfected the art of destruction through creating sexual scandals. Caught in that web, a person, especially someone who holds a public or elected office, finds himself easily entangled, with the impossible task of proving his innocence to hypocritical crowds ready to cast stones just to proclaim that they are holier than thou. This redoubtable weapon was so effective that many innocent people were forced to pay huge amounts of money or resign their offices, just to avoid a mob lynching.

for more detail (for adult reader only), CLICK HERE


----------------------------------------------------------------------------------------


Intelligence Agencies for Israel (The Mossad)

Have you ever heard "The Mossad"? If u dont, here a brief story about this agency. Who, what, where and why.?

The Mossad (HaMossad leModi'in uleTafkidim Meyuhadim) - Institute for Intelligence and Special Operations) is the national intelligence agency of Israel. "Mossad" is the Hebrew word for institute or institution. Membership in the Mossad is very prestigious in Israeli society, and the organization is considered to rank among the most effective intelligence agencies in the world.

The Mossad is responsible for intelligence collection, counter-terrorism, covert operations such as paramilitary activities and political assassinations and the facilitation of aliyah where it is banned. It is one of the main entities in the Israeli Intelligence Community (along with Aman (military intelligence), OADNA and Shin Bet (internal security), but its director reports directly to the Prime Minister. Its role and function is similar to that of the Central Intelligence Agency (CIA) and the Secret Intelligence Service (MI6).

Simply, Mossad is an elite institution in Israel, specialist in military.

Formed in December 13. 1949 as the Cenral Institute for Coordination.
Headquarters in Tel Aviv, Israel.
Consist of six main department:
  1. Collection Department
  2. The Political Action and Liaison Department
  3. Special Operations Division
  4. Lochamah Psichologit Department
  5. Research Department
  6. Technology Department
Mossad's former motto: "For by trick you can wage your war, and in abundance of counselors there is victory"

Directors of Mossad

* Reuven Shiloah, 1949-1952
* Isser Harel, 1952-1963
* Meir Amit, 1963-1968
* Zvi Zamir, 1968-1974
* Yitzhak Hofi, 1974-1982
* Nahum Admoni, 1982-1989
* Shabtai Shavit, 1989-1996
* Danny Yatom, 1996-1998
* Efraim Halevy, 1998-2002
* Meir Dagan, 2002-present

Video of "The Mossad history"



-----------------------------------------------------------

Transformers: Revenge of The Fallen (preview)


Genres: Action/Adventure, Science Fiction/Fantasy and Sequel
Release Date: June 24th, 2009 (wide)
Distributors: Paramount Pictures

TRAILER



--------------------------------------------------------------


Terminator Salvation (preview)



John Connor is the man fated to lead the human resistance against Skynet and its army of Terminators. But the future that Connor was raised to believe in is altered in part by the appearance of Marcus Wright, a stranger whose last memory is of being on death row. Connor must decide whether Marcus has been sent from the future, or rescued from the past. As Skynet prepares its final onslaught, Connor and Marcus both embark on an odyssey that takes them into the heart of Skynet's operations, where they uncover the terrible secret behind the possible annihilation of mankind.

Also Known As: T4, Terminator 4, Terminator IV, Terminator Salvation: The Future Begins
Production Status: In Production/Awaiting Release
Genres: Action/Adventure, Science Fiction/Fantasy and Sequel
Release Date: May 21st 2009 (wide)
Distributors: Warner Bros. Pictures Distribution
Production Co.: Intermedia Films, C-2 Pictures, Toho-Towa Company, Valhalla Motion Pictures, Halcyon Company, Lin Pictures
Studios: Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. (MGM), Sony Pictures Entertainment, Warner Bros. Pictures
Financiers: Intermedia Films
Filming Locations: Albuquerque, New Mexico, United States Los Angeles, California, United States
Produced in: United States


source: yahoo movies





-----------------------------------------------------------------

Nazi holocaust is a myth.??


According to Iran’s president, Mahmoud Ahmadinejad, the Nazi holocaust was a myth created as a pretext for carving out a Jewish state. The president suggests that they are just missing…I cannot believe that the head of state in a 21st century nation would continue this holocaust myth meme. Things are going to get worst in the Middle East before they get better. I don’t think we are just going to be able to ‘get along.’ (Holocaust: penghapusan bangsa secara besar-besaran)

information of Holocaust,
Jewish Holocaust Facts
Holocaust Education & Archive Research Team




----------------------------------------------------------------------------------


Palestin mesti kaji semula perbincangan dengan zionis

Khamis, 02/04/2009 - Kerajaan Palestin yang diketuai oleh Ismail Haneyya menganggap kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan oleh Perdana Menteri Zionis, Benjamin Netanyahu dan Menteri Luarnya, Lieberman mengenai ketidak sungguhan mereka untuk mengadakan perjanjian damai kekal dengan Palestin dan keinginan mereka untuk membatalkan perjanjian-perjanjian lalu dengan pihak berkuasa Palestin serta keengganan mereka untuk memberikan komitmen kepada resolusi-resolusi sidang Annapolis, merupakan suatu perkara yang sepatutnya menjadi pertimbangan pihak pimpinan kerajaan Palestin yang terlibat dalam perbincangan untuk mengkaji semula pendirian mereka.

Yusuf Rizqah, penasihat Perdana Menteri berkata dalam satu kenyataan khas yang dikeluarkan kepada Pusat Media Palestin pada Rabu (1/4), “kami suka untuk memberikan peringatan tentang keperibadian dan ideologi melampau yang dianuti Lieberman. Beliau amat fanatik dengan fanatik yang tidak sihat serta menafikan hak orang lain dan berusaha untuk memusnahkan rakyat Palestin serta menafikan hak mereka sepenuhnya.

Dunia hari ini juga telah mendengar bahawa dia hanya mengiktiraf pelan ‘jalan damai’ dengan menolak segala pelan-pelan damai yang lain sebelum ini.” Perkara ini sepatutnya menuntut pimpinan Palestin yang terlibat dalam perbincangan agar mereka mengkaji semula pendirian mereka serta mengambil langkah perlu bagi mengelakkan daripada terlibat dalam apa yang dinamakan sebagai perbincangan yang sia-sia dan tidak mendatangkan apa-apa faedah dengan pihak zionis.

Beliau turut menjelaskan adalah amat ketara bahawa kenyataan-kenyataan Lieberman dibuat dengan rasa bongkak dengan menyifatkan apa yang telah dilakukan oleh kerajaan Olmert semasa berbincang dengan Arab dalam pelbagai isu sebagai mainan dan sia-sia sahaja.

sumber : http://palestinkini.info/?page_id=2


penterjemah : muhajir


-------------------------------------------------------------------------



Kerajaan Haneyya hargai peranan Mesir

Jumaat, 03/04/2009 - Kerajaan Palestin yang diketuai oleh Ismail Haneyya menyatakan penghargaannya terhadap peranan Mesir yang menaungi dialog nasional Palestin dan menyeru semua pihak yang berdialog untuk meneguhkan pendirian Palestin, memelihara prinsip-prinsip nasional dan menolak tekanan-tekanan luar, terutamanya syarat-syarat zalim yang diletakkan oleh jawatankuasa empat pihak (Amerika, Kesatuan Eropah, Russia dan Cina).

Jurucakap rasmi kerajaan Palestin, Tahir al-Nunu berkata dalam kenyataan akhbar pada Khamis (4/2) yang diterima oleh Pusat Media Palestin, “kami menganggap mana-mana seruan untuk membuat pengguguran terhadap mana-mana kepentingan politik dengan slogan ‘realiti’ atau lainnya, sedangkan pihak zionis sentiasa tidak menghiraukan hak-hak rakyat kita, bahkan tidak menghiraukan perjanjian-perjanjian yang ditandatangani oleh PLO, adalah satu tindakan sia-sia dan memusnahkan kepentingan rakyat kita dan isu nasionalnya, serta membuka peluang kepada penguasaan Zionis-Amerika di rantau ini.

Kenyataan kerajaan Palestin ini dikeluarkan selepas kegagalan pusingan rundingan yang berlangsung sekarang di Kaherah yang sepatutnya mencapai persetujuan yang boleh menamatkan perpecahan di kalangan pejuang Palestin.

sumber : http://palestinkini.info/?page_id=2
penterjemah : muhajir


------------------------------------------------------------