Saturday, April 18, 2009

TNB dan LILIN?

http://www.rasmacorp.com/images/tnb.jpghttp://samabue.files.wordpress.com/2008/05/lilin.gif

Apa kaitan TNB dengan LILIN??
TNB (Tenaga Nasional Berhad), dan Lilin itu candle..
apa kaitan kedua-duanya ekk???
ade cerita yang aku sendiri agak kurang fhm pada awalnya, tapi....

Perbezaan TNB dgn LILIN??
Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam
si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, "ayang,
period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita
kena
gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak
memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya
benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana
terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai

TNB tu pun berkata "ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya. ada
apa encik"
Pegawai TNB tu pun berkata, "Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak
boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu.
"APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"
Pegawai TNB tu pun dengan selamb a menjawab "ala puan, ni kan zaman IT,
semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"
Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.
"APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu???"
Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan "Relek puan, puan ni
baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata,
nanti saya bincang dengan suami saya..lalu pegawai TNB tu pun beredar dari
situ..
Keesokkan harinya, selepas si Mahpus ini di beritahu oleh isterinya, dia
pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun
memekik seraya berkata

"Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam
internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan
kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan
mententeramkan
keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan
perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si
Mahpus naik berang.

"APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."
Lalu pegawai TNB tu pun cakap "kalau macam tu, Kita terpaksa potong
encik punya............"
Si Mahpus mencelah "apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai
apaaaaaa???"
Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA PAKAI
LILIN AJERRRLAAAAAAAA...."

original post




http://img177.imageshack.us/img177/1130/yyxxxcopy.gif

5 comments:

HoneyBUZZin said...

kakakaka...macamana yer nak tidoq malam ni..sebab asyik hahahaha bila teringat entry klakar ne...
hahahaha

didyrose said...

sanggup ker isteri en. maphos tu pakai lilin ek...
hihihihih

Hidemichi said...

Zaman IT mcm ni pun ada yg bengap mcm tu eh?haha...apa pun lu punya blog kacak la. mcm maispes!

joegrimjow said...

mencari award d mana

diLL said...

huahahaahaa..xley blah..gugugu~