Wednesday, April 8, 2009

Ko mau masuk paper kah?

:: Masa aku jadi muka depan surat khabar hari tu!! sebab jadi hero kebakaran::

S
y rasa tajuk tu tdk berapa sesuai dengan apa yg ingin sy smpaikan, tapi beberapa jam tadi, aku telah berYM(pingbox) dgn seorg kenalan, Nabela(budak prempuan, berkaca mata, 19 thn)*aku promote ckit ni B, nama panggilan dia B. Dia nie mang agak peramah, baru jak kenal beberapa minit udah bnyk tnya(tapi lebih baik drpd jadi tunggul batu). Bnyk yg kami bualkan, terutamanya camna nak improve dia punya blog, sy org baru, sy bgtau semua yg sy tau.

Tapi, post nie bukan 100% pasal perbualan kami, tapi sy mau share sesuatu. Pernah dengar PhotoFunia.?? mesti ada ramai yg tau. si nabeela duk tnya aku cam2, aku punya turn tuk tanya bleh katakan teda, asyik dia jak. Then ada satu peluang, aku tnya dia, "...camna ko bleh edit pic kat header kat blog ko tu? nampak cam real..."

Aku pkir kalo pki photoshop pun kualiti dia takkan bgtu bgus, so aku mcm tertanya2, kot2 dia ada software tuk buat benda tu. So dia bgtau akulah, dia ckp dia guna Photofunia. n dia bagi aku link utk msuk website tu. Pastu aku cubalah utk mengedit gmbr. HUH! memang best! mcm2 effect yang ada. Jadi cover utk majalah(memang cam real), jadi cover paper(*tajuk post nie), and mcm2 lagilah, kepada yang tdk tau, dan suka gmbr2 yang high profile nie bolehlah pi website tu.

Ni gmbr2 yang aku edit guna website PhotoFunia tu(semua gmbr aku lah). HEHE :D


:: Ni masa aku jadi penulis buku kat RUSSIA tahun 2010 lepas::



:: muka aku jadi mangsa budak2 grafitti::


:: Tahun lepas aku telah menjadi model utk produk tebaru puzzle BAN DAI::




(*semuanya sekadar rekaan, kecuali Nabela dan Photofunia) hehehe..
=(^,^)=
--------------------------------------------------------------------



..

15 comments:

Ietams said...

wahhh model produk lagi

bee said...

eyh..memang nk kene nie...sekeh kepale bru tau..hoho..org da b'jaman kot tahu bender ni..heee..bile maser plak b jadi young 2 tahun ni???aiseyh nimusti salah tgk maklumat ni..hoo...thx promote b n photofunia...suke2...

didyrose said...

uik best lah plak kan
eeeee mau survey jugak lah

akey87 said...

bee, memang ler ramai yg dh tau..tapi MUSTI ade yg tak tau..so, aku juz share ape yg aku tau..btw, itu semua dr kamu, thanx!

akey87 said...

hehee..kak ietams, sy mang bercita2 mo bermodel2 nie..akhirnya, tercapai gak impian..wakakaka..

bee said...

kesian dier..x ley jadi model..jadi model photofunia jadila kan..kan..

akey87 said...

:( takpe2..nnti usaha utk jadi model, model kat kedai kopi pak ali pun oke..

shakira said...

gambar yang graffiti tu cool gile ok. huh

Chika Chika said...

I dah try this thing dah dulu. HEHE.
Tapi masa i try tu takde plak yang graffiti tu. cool ah.

yang benar,
CHIKA.
http://nurulism.com

MoOnEy said...

wah,ko mmg glamour ah,
siap jd cover magazine owang putih lg,,
hahahaha...

nie yg rase nk mtk sign nie,
ley???
hhuhu...

::cik kikiLaLa:: said...

wak aku dah tgk la photofunia tuh,,best arr nanti aku pon mau jd model jugak..model kikilala..hehehe

akey87 said...

huhuu..model kikilala pun jadik lah..mesti kamu ni kecik orngnya kan..

joegrimjow said...

comey gila2 yg pakai baju pink 2
ishhhh

inspirasiizra said...

surat khabar ape ek yang membuatkan kamu 'hot' ...

lalalala

MiSs. iEkA said...

cntik lohh..
nk gak edit pic cm ni..
huhu