Tuesday, April 7, 2009

Khas kepada perempuan, panduan kepada lelaki...

http://www.historic-glendale.net/images/apple_tree_1b.gif

::tengok tu, selamba jak ambik apel yg rendah::

Aku ada terbaca benda yg best masa berlayar dlm alam maya nie..
Pernah dengar ayat "womans are like apple".??? aku selalu dengar tapi maksud dia aku kurang pasti, tp bila baca artikel nie, memang agak betul...:D
Knapa perumpamaan ni wujud.???
okay2, sy direct to the point...

“Women are like apples on trees, the best ones are on the top of the tree. The men don't want to reach for the good ones because they are afraid of falling and don't want to get hurt. Instead, they just get the rotten apples from the ground that aren't so good but easy. So, the apples at the top think something is wrong with them, when in reality they are amazing. They just have to wait for the right man to come along, the one who's brave enough to climb all the way to the top becuase they value quality.”

Womans are like apple, apel yg pling best, sedap, manis, besar, cantik, licin, sexy etc biasanya terletak di atas sekali(tidak pastilah, tapi aku rasa betul), lepas tu plak apel yg paling buruk, huduh, bangas, pahit, masam, tidak siap etc terletak di bahagian bawah pokok, kebiasaannya org akan ambil yg di bhagian bwh jak, yg paling senang mo ambil, sebab tidak payah panjat tinggi2, tapi apel yg dorg dapat memang low standard, gred C dan kebawah, so apa yang jadi kepada apel di atas sekali???

Hanya lelaki2 yg cukup jantan yang tahu akan kesedapan dan kemanisan apel yang ada di atas tu yg akan sanggup memanjat utk mengambilnya...apa persamaannya dengan perempuan??

Perempuan yang baik, manis, bersopan full pakage lah katakan, mang susah mau dapat (apel yg paling atas gred A & B), tapi perempuan yang low class, tdk berpendirian, besar kepala, memang senang mau dapat/tackel (gred C dan kebawah).....lagi satu kalo laki yang pi panjat tinggi2 utk dpt apel paling atas, dorg mang berani.....lelaki yang ambil buah apel di bwh ni plak penakut, takut jatuh, takut kena gigit lebahlah, takut tinggi lah, gayatlah(tinggi sgtkah pokok apel??).

Kesimpulannya, kalo ko mau jadi perempuan, sebaik baiknya jadilah perempuan yg gred A & B, biarpun susah mau ambil tapi bernilai, lagipun kalo ada lelaki yang berani dekati ko, memang lelaki tu seorg yang berani....sebab sanggup panjat tinggi2 utk dptkan ko....hahahahaaa....p/s: aku mau yg gred B! so aku akan panjat tinggi ckit....heheheheee...adakah anda perempuan gred A, B, C atau D.????


-----------------------------------------------------------------------------

11 comments:

didyrose said...

hmmmm aku dalam ape katagori B kali....
hihihi mau jadi A ambo rasanya payah pulak kan nnt aku mau try jadi A lah. Bulih kah tu hahahha macam belum kawin kan aih perasan jak lebih ni

akey87 said...

adehhhh...yg udah kahwin tu yg pling susah mau dapat, malah mustahil mungkin...so basically, ko sudah jadi gred A...kakakaa...congrat again..hahahaa...

mimie loma said...

A very interesting story.U can relate that to a women with good quality as what u said.Yes infact a good quality women is the one that is 'hard to get'.I agree with u infact for me I think Im in category B.he3

akey87 said...

yeyy..im looking for B type by the way..so, u r hard to get...lalaa...

akey87 said...

hikhik..u r married..but then im still wonders, how about men.?? anyone.?? because only women can see men for real..

NursyafiQah Yusop said...

uhuk.... nice post!
sy type bdarah o.. ;)

bee said...

ha..interesting stories..bkn a,b,c,d..z ok..??^_^

Ajwin Ajeera said...

biak swak ka ktak tok?

UnGu VioLet said...

datang ambik follower award tau!!!

::cik kikiLaLa:: said...

wah aku sangat bersetuju...

akey87 said...

cik kikilala...memanglah ko stuju, sbb ko pompuan, :D..ini adalah penghargaan kpd pompuan..