Sunday, April 11, 2010

Mayat Pulang Rumah?? Apakah...


Kg Trodja, Indonesia..terdapat satu ilmu yang pelik dan luar biasa, dan amat sesuai digunakan bagi mengelakkan pencarian mayat! Aku bukan taknak percaya benda2 nie, tapi aku post untuk kongsi2 dengan anda, aku susah nak percaya benda2 nie, kengkadang orang buat cerita jak, tapi kalo kat indon, seperti yang diketahui ramai, beraneka jenis ilmu yang bleh wujud, dari ilmu putih, kepada ilmu hitam kepada ilmu yang berwarna-warni..

apa yang menjadikan aku tertarik dengan ilmu "mayat balik sndri" nie, orang yang mati ini akan diberikan semangat dari tempat lain, dan akan berjalan pulan kerumah dan hanya akan berhenti apabila sampai kerumah! hahhhh, adakah dia akan jalan KAKI, NAIK kRETA, NAik Tren? ataupun akan BERENANG? AllahHualam...aku sendiri tak sure, ini kan ilmu-ilmuan, aku pun tak tahu kategori dia, hitam or white...or rainbow colour, cuba bayangkan kalo perkara mcm tsunami, mayatnya mesti dibawa arus kan, so mang susah nak carik, aku rasa ilmu nie boleh diaplikasikan untuk kes yang sukar seperti ini...

Camna pulak kalo orang nie takda rumah?? pada masa dia mati, rumahnya telah dijual kah, telah terbakar kah, ataupun dia kena halau kah?? hahhh..aku rasa dia akan pulang ke Hospital...logik ker?? Apapun ini semua adalah sesuatu yang aku sndiri tak berapa nak pasti, tapi aku terbaca pasal benda nie kat Windi's Diary.

bye2 a.k...



14 comments:

-fickryhisham- said...

Termenung aku seketika sambil menggaru kulit kepala yang sememangnyer tak gatal...

akey87 said...

hahaa..pahal smpai camtuh skali??

kanip mito san said...

lepak baca entry ko jap bro

Mis Erika said...

weh..agak segham entri ini..huhuhu..

Vampire DoLL said...

huhu...pelik plak ilmu ni....menakutkan..patut la ada ceta mayat bejalan....

bellar0ssa said...

uih peliknye..

zOuL_iMMe said...

tipulah...giler ape..

s A i F u L z A k W a N ® said...

bapak seram gile...huhu

dUrRaNi said...

seraammm.....cmna la klu owg besa terserempak ngn mayat yang odw plg umah 2...mmg pengsan on da spot la kli kaan...hehehe

HoneyBUZZin said...

betul ker?

cemomoi said...

dah busuk bakpe nk simpan bio aje la kat situ...

Jericho said...

Dari blog sin windi lagi sia nampak ni tau.. teringat2 terus si baju hijau

munirah mior said...

pernah dengar pasal benda ne , dan ia memang betul

yopi said...

weq bukan kah ilmu itu buat jaga diri atu buat dapet tin duit doang?? ha masa ia manusia bisa 2 nya kaya gitu sihhh allah swt udah yang kuasa buka orang yang ber ilmukan