Monday, April 5, 2010

Pulau Sunyi?

awhn138l Pulau? jap2, pasal pulau nnti kita diskas kay kejap lagi, kita cerita yang ini dulu!
Pasal JALAN-jalan!
Kalo jalan2 kat atas bumi nie, kena ade kereta, kena ade duit, perlu TENAGA, pembakaran karbohidrat tinggi, pastu bukan bleh pgi semua tempat kan...
tapi aku ada satu tip untuk jalan-jalan yang sangat senang...


korang pun taw kan, internet nie sangat luas, dari utara keselatan, dari timur kebarat, semua bersambung macam wayar LETRIK tanpa sempadan, kalo ada sambungan tenet lah kat LAPPY atau PC kamu dan juga Handfon canggih kamu...kalo takdop, tenguk tv je lah..huhu

ini jalan2 versi dunia VIRTUAL! len dari jalan kaki, tak penat (sy tak syorkan kepada YANG BERLEMAK TINGGI..hehe juz kidding) tapi kena pndai cari lubang..haha

aku baru lepas baca entry blog BERBAHASA mat saleh, menyebut "How do I get more traffic to my blog? maksudnya "Macamana Sy nak dapat laluan trafik yang sesak kat dalam blog sy" ENTRY MAT SALEH itu disini

dia jwb senang jek, "leave ur island and fly to city"

jawapan spesis apakah ini?? ini adalah jawapan ANALOGI nama dia, bagi yang lulus BI spm, bleh fhm lah nie...

aku tak maw lah taip banyak2 kang takda yang nak baca NASIHAT agung ini, SIMPLIFY kan, maksud beliau...jgn asyik duk tenung kat belog kamu tuh, ari nie post satu entry, tak lama pun, 5 minit jek, yang penting entry kamu itu "JELITA" dan kalo boleh "LOVING" punya entry...

Then pastu kamu pi lah jenjalan kat belog2 yang berkembang pesat, mencari rakan2, mengenali KEDAI2 yang hot, masuk kedai tu dan buat kecoh sikit, yang penting sekali biar ade orang KEJO (perasaan kehadiran ko yang buat kecoh tu!) ko, jangan curik BARANG(post) dahlah.. jangan lupa tinggalkan KESAN TAPAK KAKI (website url) anda semasa perjalanan kemana2, supaya nnti bila anda balik ke pulau sunyi anda tuh adalah PENGEKOR2 yang nak KEJAR KAMU...

Harap2 pulau(belog) kamu itu akan berkembang pesat macam KLCC..adiosss, ramosss...

p/s: AKU pun ASYIK SYOK SENDIRI KAT BELOG AKU NIE, KENGKADANG JER JALAN2, LEPAS NIE NAK UBAH SIKAP LAH..wahahaaa..mari keluar dari pulau sunyi!!

6 comments:

cikkiah said...

fuh!!
pakai kanta pembesar nak baca nieh...
hohohoho..holiao!

akey87 said...

nie sebab aku dah poning sangat ngan live writer aku nie...setting dah lari, 180 darjah...

|Ihsan| said...

blog aku xde trefik light..

akey87 said...

bgus lah dok kalo xde traffik light...biar belanggor! haha..kasi sesak!

HoneyBUZZin said...

iya...iya...ter'buzzing' juga sia disini..baca-baca..meninggalkan dunia sendiri.. HIKS!

yen said...

saya pun mau juga tengo2 dunia luar ni....