Monday, March 29, 2010

NASi ambaNG dan HELIZA??



"bro..hang belanja aku makan hari nie, poket kering lah broo..." kata ku kepada rumate ku yang hitam itu (diharap beliau akan marah), kerana sememangnya kelaparan yang teramat sekali telah menyengat perutku yang kosong tadi tengahari, (selepas post entri nokia E71), kata rumate aku "jom2, aku belanja hari nie!" aku pun semangat lah nie, tapi tiba-tiba ada member dia kol, cakap nak bagi makanan...huh, rezeki nie bro, takyah lah rumate aku belanja, sebab ada org yang sudi bagi makanan tadi, tapi dia cakap nanti jam 4ptg baru dia bagi, jadi aku pun duk tunggulah dari jam 2ptg tadi, sampai tetido aku tunggu, temimpi macam2, pizza pun ada, ayam penyek, ayam guling, semua masuk dalam mimpi ku tadi...

aku pun tak sedar bila rumate aku tadi keluar pi ambil makanan dari kawan dia tu, sedang aku tidur dengan nyenyaknya, aku terdengar suara budak perempuan yang buat alah2 cute camtu, dan suara itu sebenarnya datang dari speaker Edifier yang dipasang terus ke Laptop Acer ku, si Hafiz tengah duk tengok video, video sapakah??? Video bekas pelajar AF yang berlakon dengan Awal Ashari, dalam cerita "entah apa tajuk dia", kenal kah?? dia lah HELIZA, video dari fanclub yang ada di FB, yang aku heran, gelagat si minah comel nie agak kebudak-budakan, sangat comel lah dia...terus aku jatuh hati sekejap, aku dalam keadaan mamai menonton video itu, ada beberapa video, aku tak ingat apakah sebenarnya aksi2 yang ingin disampai oleh artis ini, tapi aku suka lah...

Setelah selesai menonton video tersebut, aku pun menjamah "pisang goreng" yang crispy lagi rangup yang dibeli khas oleh rumate ku syafiq dari KTM tadi, sebab dia pi ambil makanan dari member dia di KTM kalo tak silap lah, sambil makan2, aku bertanyalah dengan si Hafiz, member aku yang buka video heliza tadi, "dia kat mana nie skg??" bgtulah bunyi pertanyaan ku yang agak "CURIOUS" dengan latar belakang video itu, "seperti ku kenal tempat2 ini" begitulah aku fikir, jawab hafif "UMS sabah...", ohhh really...?? Patut pun familiar rupanya si HELIZA tu sebenarnya belajar di UMS Sabah, aku pernah lah masuk tempat tu tahun lepas, sebab tu agak kenal...rupanya begitu ceritanya, beliau adalah pelajar UMS, dalam bidang Biochemical.

Lepas selesai dengan kes HELIZA tu, fokus tiga mamat nie (aku, hafiz dan syafiq) beralih pada bungkusan kertas lilin berwarna coklat yang terletak di satu sudut penjuru, dengan kelaparan di DADA, bukan setakat perut, sudah sampai ke DADA, syafik membuka satu bungkusan yang agak besar, dan membuka bungkusan itu, "Macam bungkusan nasi lemak, tapi 5 kali lebih besar dari biasa" fikirku, dibuka perlahan2, dan kami bertiga duduk bersila dengan penuh sopan, menjamah rezeki FREE, benda FREE mestilah SEDAP kan, dan kalo bukan FREE pun nasi tu mang sungguh menyelerakan, SEDAPPPP..

itu lah NASI AMBANG, yang mampu mengisi 3 tangki kosong (perut harimau) dengan penuh, haha, dan yang paling menyayat hati, kami bertiga makan dalam satu bungkusan yang sama, berkongsi satu bungkusan, siap boleh beborak2 lagi, curi2 lauk pun ada, standard lah tu kan...hahaa, yang penting Tiga2 Cukup Kenyang!

teringat masa aku berbuka puasa di masjid UKM masa bulan puasa, aku rajin pi Buka Puasa di masjid UKM, salah satu sebabnya adalah benda FREE, sapa tak nak kan, lagipun aku mang suka makan yang ada DULANG, satu dulang dalam 4-5 orang...Nikmatnya mimang aku jak yang rasa, camtu lah, tapi nnti aku teda peluang lagi untuk berBUKA di masjid UKM lepas nie...

Aku rasa aku perlu berhenti sekarang kerana ada "perkara yang perlu diselesaikan", apakah perkara itu?? EYAAA, tesis!

TESIS time.............lol

p/s: lepas makan NASI AMBA tadi kami bertiga berkongsi "stick of life", cuba teka apakah stick itu...yang sungguh nyaman apabila "dicerna" selepas makan...

4 comments:

Sir Marcello said...

sigup?

yen said...

tirai.......hahhaa

akey87 said...

hahaha...ko taw2 jak ahh zaff

akey87 said...

hahaha...ko taw2 jak ahh zaff