Tuesday, May 12, 2009

Naik Kapal terbang FREE!!

http://www.developing8.org/files/storage/uploads/1stkwtl08/MAS.jpg

Anda pernah naik kapal terbang tak?? berapa agaknya tiket untuk satu penerbangan?? pling kurang pun rm100 atau lagi tinggi.............Air Asia mungkin penerbangan tambang murah yg pling popular........tapi, kalo naik skybus tu agak membosankan dan kecil kan.....lepas tu gegaran selalu berlaku.......walaupun begitu, kita tak kisah......tapi kalo naik airbus 737-400, mesti best gila kan!! Biar sy bgtau rahsia nak naik MAS dengan kadar tambang serendah rm100!! contohnya dari KL-SABAH rm98 jek.......percaya tak?? hehehee....memang korg susah nak jumpa promotion camnie kalo tak explore betul2........ada tweak2 dia..........first sekali, ko kena daftar untuk GRAB A DEAL! then lepas tu ko follow instruction........tapi satu kelemahan dia adalah, ko punya tarikh penerbangan tdk boleh fix, maksudnya teda banyak pilihan tarikh, wlaupun begitu, tarikh sentiasa berubah, besanya dalam seminggu tu mesti ada satu or dua yg tambang murah.....so, ko kena awal lah.....pling lewat pun 2 minggu sebelum ko mau terbang......ini jak maklumat yg sy dapat.....



7 comments:

mimie loma said...

klu camtu masih lah kena bayar kate FREE.cme rega die murah skt lah dr yg normal fare.......

h3r0 said...

ok la tue..
murah lah skit dr yg biasa.

E-oNe said...

pertama kali datang ke semenanjung dlm tahun 2004 aku naik kapal MAS kelas ekonomi.
pertama kali datang ukm juga naik MAS kelas pertama.
tahun2 selepas itu aku telah menjadi antara penyumbang utama kepada kekayaan yang dimiliki ole Tony Fernandes ahaha

sial..tiba2 pula aku mau cepat2 balik sabah lepas tengok gambar kapal d blog mu ni ahaha

didyrose said...

tgh cari tambang murah ni...
mau balik tis coming july insayaallah

Sir Marcello said...

aku penah naik charlie...pesawat angkatan tentera...join budak Palapes UMS balik sabah...pergh best...free...but it's take masa yg pnjg nak smpai around 4 hours kalo x silap...dah lah sempit tapi best...pengalaman babe

Pixel said...

Cerita pesawat nih ya.. Lam kenal ya .. Visit me back...

Isla said...

Hey Akey, are you a member yet in www.bestfoodjunction.com?