Saturday, March 21, 2009

Sekolah Ku..SMK Dato' Panglima Abdullah..


Shit man...bila sy ingat jak sekolah lama sy nie, rasa mcm mo nangis pun ada...SMK ABDULLAH SEMPORNA...aku masuk sekolah nie tahun 2000 (form 1) sampai lah 2004 (form 5)...
Bila ingat2 balik, rasa menyesal pun ada...rasa sedih pun ada...rasa gembira pun ada...
napa aku rasa menyesal.? sebab aku tidak explore semua yg ada di sekolah nie...tdk kenal semua cikgu2...tp bleh katakan ramai lah jgk cikgu yg aku kenal, tidak taulah kalo dorg kenal aku...
sekolah ku nie kecik jak, tp bleh katakan antara sekolah yg menjadi pilihan pertama untuk pelajar lepasan UPSR...sebab bleh katakan, sekolah nie agak popular, reputasi agak baik, masa sy dulu, skolah ni jak yg ada mata pelajaran sains selepas SMU(Sekolah Menengah Agama Tun Sakaran), yg ni kira mcm sekolah berasrama penuh, tp aku ndak taulah dia punya status sebenar...malas mau tau...

:: pintu depan sekolah sy ::

sy masuk tingkatan satu, masuk pun daftar lewat...hari tu hari kedua or ketiga pendaftaran...then, hari tu jugak aku baru ambik keputusan peperiksaan UPSR!! huhuhuuuu....
thank god aku lepas tuk masuk sekolah tu, aku pi mendaftar dgn kakak ku, kak dang ngan kak gie, sbb dorg lepasan sekolah tu jgk, so dorg taulah selok belok and kenal dgn org2 dlm sekolah tu...sudah selesai mendaftar, aku masuk kelas, kelas 1A8....huhuhuuu....and the new life begun here....nnti kalo sy ada masa, sy cerita lagi.....ni ada gmbr ckit dr member di friendster...sy pun tdk kenal dia, tp bnyk jgk gmbr dia simpan, kau grab jak....gambar sekolah ku......:)

:: ni gelanggang bola keranjang, tempat sy main basket selalu... ::

11 comments:

Faiza alih said...

zyan khairunnisa binti muhammad adalah anak kepada muhammad bin bimbang iaitu bekas pegawai majlis daerah sempornah sabah,yang juga pernah bertugas sebagai pegawai pentadbir majlis perbandaran tawau sabah dan bertugas sebagai pegawai majlis daerah kunak sabah sehingga pension.selepas beberapa bulan pension, muhammad bin bimbang pun meninggal dunia.

muhammad bin bimbang sudah kena cop sebagai orang yang tidak layak diberi kepercayaan oleh mana-mana jabatan selepas diketahui oleh pihak JPN putrajaya (bahagian siasatan) bahawa dia pernah membuat surat sumpah palsu dan memberi maklumat palsu tentang kad kewarganegaraan malaysia yang dipegang oleh anak tirinya yang sebenarnya lahir di filipina.

ibu si izyan khairunnisa adalah yang bernama nihma dansalam.nihma dansalam juga lahir di filipina yang membuat surat sumpah palsu di malaysia yang mengatakan bahawa dirinya lahir di sabah.

Izyan khairunnisa kini belajar di SMK panglima Abdullah sempornah sabah dalam tingkatan 3 ataupun 4, dan ya ng menjaganya adalah ibu tirinya iaitu isteri pertama kepada muhammad bin bimbang yang menetap di bugaya sempornah.

izyan khairunnisa memiliki lima abang tiri anak kepada ibu tirinya dan seorang kakak tiri sebelah ibu tirinya.
abang tirinya yang nombor dua yang bernama razali bin muhammad alias liling alias awie adalah terencat akal selepas kena langgar kereta.

Faiza alih said...

untuk membaca semuanya,taip di google search engine izyan khairunnisa binti muhammad ,ernie yusnita,muhammad bin bimbang,majlis daerah sempornah dan majlis perbandaran tawau.

f!m@sHa_92 said...

Bangga gak jadi sudent smk DPA...smua cg bek2 belaka terutamanya cg omar yang banyak memberi pendedahan untuk membentuk disiplin para pelajar yang merupakan identiti utama kecemerlangan dalam semua aspek.....Tq atas smua didikan semua guru2 & minta maaf yang x terhingga sekiranya saya pernah menyakit ati cg....LOVE DPA

f!m@sH@_92 said...

Lau nak jd wrgangra M'sia ,urus lh dgn cra bek n adil.Tindakan ini dapat mengelakkan salah faham antara individu dan orang awam.Tambahan pula,individu tersebut merupakan pihak yang dipercayai...Hal ini menimbulkan banyak impak negatif terhadap diri dan masyarakat.,.selain itu,imej daerah jga trut terjejas akibat tindakan individu yang tidak mematuhi undang2 yang telah ditetapkan..

Futry_aluna said...

.......sekolahmu,sekolahku jua........zaman sekolah memg bessss..byk kngan..ada suka?ada duka.....tp apa2 pn teruskan hiduppppppppp

Hunt Ethan82 said...

nice....sklh lama saya...

Shakina said...

saya skrg pelajar smk dpas, saya sangat gembira. sapa dluar sana yg pandai masuklah best tau.

SeeBoo said...

wew.... ndak lama mau kluar skola ni. yay...

SITTI AISAH BINTI PINDATUN said...

salam,walau pun sekolah ni gersang dari pembangunan namun dihati ,ia adalah sekolah yang terbaik bagi diri ku,sejarah dan kenangan amat menguris hati ,seperti air mata berlinangan ditepi kelopak mata,menjerit pun ada. 

By me,
Sitti Aisah Binti Pindatun 86-89

heLLO kiTtY said...

erk rndunya sama skola ni..2005 sya ting 1 2011 sya ting 6 atas~ rndu sama smua yg ada d skolah ni..kalo d beri pluang pekerjaan walaupun hanya seorang kerani sya mau kerjaa d skolah ni..berat hati mau kasi tngl skolah ni ...ermmm

heLLO kiTtY said...

6A Anggerik ...rndunya ngan kelas ni :(